Om Sara

Sara Hagnö

• En prisbelönt skådespelare.
• Den skandinaviska skådespelaren för engelska, franska och tysktalande roller.

Saras karriär började i Stockholm som läkare. Hon arbetade på sjukhus, där verkligheten alltid ligger döden nära till hands. Hon bevittnade mänskliga känslor på sitt yttersta, vilket stimulerade hennes nyfikenhet på att försöka förstå vad som motiverar mänskliga känslor och interaktioner. När hon närmar sig och utvecklar sina roller på film eller på scenen, bygger Sara dessa på glädjeämnen, sårbarheter och olika mänskliga upplevelser, som hon bevittnade under sin medicinska karriär.

Saras livsresa tog henne till Schweiz. År 2012 återvände hon till Sverige efter tio år utomlands. Hon hade bestämt sig för att studera teater och satsa på sin livslånga passion – skådespeleriet. Efter två år på Boulevardteatern startade Sara sitt eget teaterkompani Teater Bara. Sara har gått från scen till film och har utforskat ett brett spektrum av roller, inklusive en mängd olika kortfilmer, långfilmer och TV-serier.

Sara har levt ett varierat och internationellt liv och det hjälper henne att kunna skildra ett brett spektrum av karaktärer och mänskliga upplevelser i sina roller. Hon talar flytande engelska och bra franska. Idag har Sara sin bas i Sverige, men tillbringar också mycket av sin tid i Schweiz, England och Frankrike och hon älskar att resa för jobbet och för nöje.

Sara har ett stort intresse för sport, med vatten som hennes främsta element. I 15 år var hon en del av det svenska seglarlandslaget och deltog i många världsmästerskap. Hon är en elegant skidåkare och en vältränad distanslöpare.

Sara älskar komplexa roller och är aldrig rädd för en utmaning, där hon kan utvecklas både som människa och som skådespelare. Roller som ligger nära hennes personliga upplevelser behärskas lätt, men hon njuter av möjligheten att även få skildra människor som befinner sig på samhällets marginaler, utsatta för utanförskap och motgång, där inre styrka och plågor kan utforskas.

I dag letar Sara efter roller som kommer att förändra henne och hennes publik!

Längd: 171 cm
Vikt: 55 kg
Storlek: 36-38
Spelålder: 35-55 år Född 1975
Ögon: Blå
Skor: 38
Hår: Blond, korthårig

Jack & Jill Talent Agency